Länsirannikon rautaisimman salin sisällä

Ensimmäisessä blogitekstissä käytiin läpi salin syntyvaiheita ja tähän astista matkaa. Tällä kertaa käydään läpi mitä seinien sisäpuolelta laitteiden, tankojen ja välineiden puolesta löytyy. Tämän kertainen teksti toimii samalla myös hyvänä inventaariona minulle itselleni koska erilaista nostotavaraa on vuosien varrella kertynyt aikamoinen määrä. Kuvia otin tarkoituksella vain muutamia, sillä jo pidempään on ollut tarkoituksena (ja nyt kun sen tässä kirjoittaa niin se voi jopa tulla tehdyksi) kuvata ”walk throught”-video salista. Sen pidemmittä alkupuheitta käydään sali pala palalta läpi.

Näkymä salin sisäänkäynniltä

Aloitetaan näkymästä, joka odottaa ulko-ovelta saavuttaessa. Vasemmalle puolelle jää tiski, käsipaino alue ja kaksi pienempää huonetta ja oikealle puolelle jää suurin osa kolmannen ja isoimman huoneen välineistä.

Sali on oikeastaan jaettu kolmeen eri lohkoon, kahteen pienempään huoneeseen ja jäljelle jäävään avonaiseen tilaan. Huoneista oikean puoleinen on niin kutsuttu seurustelu nurkkaus, josta löytyy sohvat, pöydät, kahvinkeitin, mikro sekä pukukaappeja.

Vasemmalle puolelle jäävästä huoneesta löytyykin sitten jo salilaitteita. Vanhahkoja, mutta kunnostettuja Avancian laitteita tästä huoneesta löytyy neljä kappaletta. Jaloille reidenojennus ja -koukistuslaitteet, lonkanojennuslaite sekä rinnalle peck deck. Laitteista täytyy sanoa, vaikka vanhoja ovatkin, niin todella suuri plussa on että niissä pystyy tekemään yhden puolen kerrallaan toisen pysyessä paikoillaan. Näiden lisäksi huoneesta löytyy myös HC GYMin ylä- ja alatalja normaalia suuremmilla pakoilla. Alataljassa pakkaa on 200 kiloon asti ja ylätaljassa 20 kiloa tätä vähemmän. Tietysti löytyy myös useampi eri kahva näitä varten, kuten: dogbone, lapio, suora tanko, köysi, grenade, V-kahva, käyrä tanko jne. yhteensä kymmenkunta erilaista.

Sitten päästäänkin kolmanteen ja suurimpaan, arviolta 200 neliön avonaiseen tilaan. Lähdetään liikkeelle siitä mihin äskeiset huoneet loppuvat. Tilan halkaisee päästä päähän kulkeva parin metrin levyinen ja reilun 20 metrin pituinen voimamiesrata. Oikealle puolelle jää käsipaino nurkkaus josta löytyy käsipainot 1-50kg, scottipenkki hauiskääntöön sekä pari kappaletta säädettäviä penkkejä. Vastaavasti vasemmalta puolelta tilaa löytyy 8 pientä eripainoista kaljatynnyriä heittelyjä varten, pitkiä vetokumeja 6 eri vahvuudella vähintäänkin yksi pari jokaista sekä lyhkäsempiä kumeja parilla eri vahvuudella. Kumien vieressä roikkuu erilaisia vöitä voimanostovöistä, dippi-, painonnosto- ja neopreenivöihin, jotka ovat salin asiakkaiden vapaassa käytössä. Nurkasta löytyy vielä silver dollar-maastavetoa varten tarvittavat boksit sekä 20m paksu köysi niin rekanvetoa kuin battle rope käyttöä varten. Niin ja kun sitä rekkaa ei sisälle mahdu niin tätä lajia varten löytyy siihen kehitetty simulaattori.

Jatketaan matkaa eteenpäin niin vasemmalle jää pieni varastotila, josta löytyy hercules holdia tai jättiläisen sormia varten pylväät sekä auton maastavetokehikko, selänojennuspenkki kuin myös pari Avancian laitetta lisää, tällä kertaa rintapunnerrus ja rintatuettu soutu istuen sekä HC GYMin jalkaprässi/hack kyykky-yhdistelmä. Vasemmalla puolella suurin piirtein samassa kohtaa löytyy kaksi pienempää rengasta, joiden painot ovat noin 70 ja 200 kiloa. Lisää ja isompia renkaita löytyy ulkoa. Renkaiden jälkeen tulee kuuden lajin voimamieslaite, joka on viikinkipunnerrus-asennossa. Tällä laitteella onnistuu mm. jo edellä mainittu hercules hold sekä conan-kävelykin.

Sitten siirrytään taas salin vasempaan laitaan, josta löytyy kaksi kappaletta nostolavoja sekä yhdet kyykkytelineet. Isommalla nostolavalla on mittaa 4,5m x 3m ja pienemmällä lavalla 3m x 2m. Salin oikealta puolelta vastaavassa kohdassa löytyy kaksi kappaletta penkkipunnerruspenkkejä sekä dippiteline.

Pikkuhiljaa ruvetaan pääsemään loppua kohden, mutta vielä ennen päätyä vasemmalta puolelta löytyy kaksin kappalein kyykkyhäkkejä sekä GHR-penkki. Oikealta puolelta taas säädettävät työntöpukit, jotka taittuvat nopeasti myös korokkeeksi maastavetoihin tai bokseiksi hyppyihin. Pukkien jälkeen ennen päätyä vasemmalta puolelta löytyy myös merimiesteline josta muutetaan tarpeen mukaan neljäs kyykkypaikka.

Vihdoinkin ollaan toisessa päädyssä. Täältä löydät neljä eri korkuista kivilavaa sekä seitsemän kiveä 65 kilosta n. 180 kiloon asti. Kivien vierestä löytyy hiekkasäkkejä niin ikään seitsemän kappaletta ja niissäkin painot sijoittuvat kuten kivissä n. 65 kilon ja 180 kilon välille. Päädystä löytyy myös toinen merimiesteline, 3, 6, 9, 20, 30 ja 40 kilon slamballit, sirkuskäsipaino, ankkakävelyä ja voimaporrasta varten levypainoilla ladattava väline, kolme kappaletta levypainoilla ladattavia farmisalkkuja ja yhdet adapterit jolla saadaan salkuista 90cm leveä kehikko. Päädystä löytyy vielä via dolorosa-risti sekä kärrynpyörät.

Nyt kun on suuremmat välineet lueteltu niin seuraavaksi käydään Colosseumin tangot ja levypainot läpi. Aloitetaan levypainoista: bumber-levyjä löytyy 300 kiloa sekä peruslevypainoja yhteensä 1358,5 kiloa. Jäljelle jää vielä tangot, jotka käydään nyt vain nimeltä läpi, koska niistäkin on tulossa oma blogiteksti. Tankoja löytyy yhteensä kappaletta 23. Tangoista 8 on normaaleja suoria tankoja. Perus levytankojen lisäksi löytyy seuraavat tangot, jotka ovat tehty vain kyykkäämistä varten: buffalobar, ssb, camberbar sekä spiderbar. Kaksin kappalein löytyy swiss bareja, bambutankoja, akseleita (40 ja 50mm) sekä voimamiestukkeja ( 8″ ja 12″ tuuman tukit). Jäljelle jää vielä pari erilaista tankoa hauisten/ojentajien treenaamista varten sekä trap bar-maastavetoihin.

Listasta tuli odotetun pitkä ja tiedän jo nyt jättäneeni pienempiä välineitä tekstin ulkopuolelle kuten ketteryystikkaat, foamrollerit, kahvakuulat,työntökelkan ja rolling thunderin muutamia mainitakseni. Vaikka salilla on jo kattavasti kaikkea on aina myös tulossa jotain lisää jolla kehittää salia. Tätäkin kirjoittaessa salille on tulossa reverse hyper ultra pro ja muuta pienempää tavaraa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: